sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tää on elämää

Viilettää ties kuinka monta tuntia ihanalla suloisella ylipienellä ja ylilihavalla suokkipötikällä pitkin peltoja. Hytistä pitkän tallipäivän jälkeen Järvelän juna-asemalla. Kyyröttää Danske Bankin portailla odottamassa puolen tunnin päästä saapuvaa bussia, öinen Lahti ympärilläni. Vain kaiken kruunaava lämmin sauna kotona odottamassa puuttui, sillä ei aamulla kukaan tiennyt, että se menee näin.
        Siltä tuntuu elämä. Elämä on sitä, että saa palella ja tuntea elävänsä. Se on myös sitä, että saa tuntea lämmön leviävän hitaasti luihin ja ytimiin. Ensin pitää palella ennen kuin voi tulla lämmin. Jotenkin olen näköjään kaivannut tuota tunnetta. Siinä Danske Bankin portailla palellessa tajusin yhtäkkiä, että nautin siitä. Siitä, että kylmyys lävistää. Jännä tunne.
        Siinä myös tajusin sen tunteen kuuluvan Messilään. Muistan aina ne talvi-illat, kun itsepäisesti istuin maneesissa seuraamassa tunteja, koska opetus ei kuulunut kerhohuoneelle. Muistan, kuinka värjöttelimme ulkona, kunnes isä tuli hakemaan meidät ja kävimme ostamassa hampurilaista ja sauna oli aina lämmin, kun pääsi kotiin.
        Siltä tuntuu elämä. En ollutkaan tajunnut, miten kaipaan sellaista.
 
Olin siis tänään ystäväni Jonnan kanssa ratsastamassa jollain (puska)tallilla, missä oli suokkeja ja pari shettistä. Tallilla ei ole mitään ratsastuskoulua, mutta siellä saa kyllä opetustakin, kun pyytää. Itse asiassa Jonna oli joskus nuorempana ratsastanut tuolla tallilla ja tunsi omistajan - siksi oikeastaan menimmekin sinne. 
        Maastoilimme ensin paikan isännän kanssa parisen tuntia, minkä jälkeen emäntä piti meille istuntaopetusta. Pidin kyllä. Oli oikein avartava kokemus. Opin muun muassa, että minun etunojani johtuu siitä, että itseasiassa nojaan taaksepäin. Tai siis lantioni tippuu taaksepäin, kun istun satulassa, jolloin pyrin korjaamaan sitä kyyristymällä eteenpäin. Tai jotain vastaavaa.
        Ratsuni oli Virkku, oikein muksa pikkusuokki. Aiomme kyllä ehdottomasti mennä tuonne Jonnan kanssa uudemman kerran!
 
Blogger lagii, joten en saanut tänään ladattua kuvia hervottomaan heppaviikkopostaukseen, joka minulla on valmisteilla. Julkaissen sen niin pian kuin vain mahdollista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti