tiistai 15. lokakuuta 2013

Uusia tuttavuuksia Osa2

Ja järjestelmä ryssii yhä syvemmälle, joten tässä kuvaton Osa2:

Ja tiistaina oli estetunti Okeroisissa. Menin Rikolla. Rohkea veto Suzannilta sinänsä, sillä en olisi itse itseäni laittanut estetunnille nuorukaisella viimetuntisten laukkanäytteiden perusteella. Alkutunnista tuntui, että voi luoja mikä täydellinen fiasko tästä tulee. Jouduin ottamaan Rikolta turpiksenkin pois, koska sillä on naama täynnä epämääräisiä hiertymiä. Verryttelimme ravissa ja laukassa ovaalinmuotoisella uralla, jonka molemmilla "lyhyillä sivuilla" oli maapuomit. Laukassa ratsuni hiukan riistäytyi käsistä, vaikka se aluksi nostikin ongelmaisen oikean laukan ongelmitta. Noh, sitten se pudotti raville ja sen jälkeen ei mistään meinannut tulla mitään.
        Ennen kuin aloimme hypätä. Aloitimme onneksi kaikki hyppykierrokset Rikon parempaan suuntaan. Pikku "ratamme" oli ensin ristikko vasemmassa kierroksessa lävistäjällä, päädyn läpi ja pitkällä sivulla pieni pysty, toisessa päädyssä maapuomin yli ja toisella pitkällä sivulla pysty. Toinen rata alkoi taas vasemmassa laukassa ensimmäisen radan jälkimmäiseltä pystyltä, josta tehtiin okseri, ja jatkui siitä päädyn läpi lävistäjälle, missä ristikko oli nostettu pystyksi ja päättyi toisen pitkän sivun pystyyn.
        Aluksi vetäisimme pikkuristikot etujaloilla kumoon, mutta kun kumpikin hiukan lämpeni, homma alkoi sujua. Poika hyppää komeasti. Laukkakin alkoi pikkuhiljaa sujua, kun minun ei tarvinnut stressata siitä niin paljon. Saimme jopa yhden onnistuneen lähestymisen oikeassa laukassa- siihen voi olla tyytyväinen! Kaiken kaikkiaan jäi kuitenkin hyvä fiilis huolimatta ravikönötyksistä ja kädellä riehumisesta. Onnistuin kuitenkin lopputunnista itsekin rentoutumaan laukoissa, jolloin käsi jäi rauhallisemmaksi. Kyllä minä vielä opin...

Torstaina sitten koulutunti Okeroisissa, sekin Rikolla. En jaksa sitä sen enempää kommentoida kuin että ratsureimahan vie minua tuntitunnilta pahemmin. Laukat tosin olivat paljon mukavampia, kun ensin sain sen rauhoittumaan ravissa sen verran, että malttoi olla sähläämättä. Tässä vaiheessa se alkuaikojen laukkanajo kostautuu, kun nuorimies tulkitsee pienimmänkin virheliikkeen laukannostoksi - ei hyvä. Aina voi kehittyä. 
        Tunnin sisällöstä sen verran, että harjoittelimme suoristamista ja kevennysten vaihtoa kolmikaarisella. Laukat suoritettiin ympyröillä eräiden nimeltämainitsemattomien isojen mustien raakojen ratsukoiden vuoksi.
 
Tänään siintää silmissä estetunti yllättäen Okeroisissa ennen puolentoista viikon taukoa, sillä tämä tyttö ratsastelee halpalentokoneen kyydissä maailman kolmanteen suurvaltaan, Beijingin savusumun uumeniin.          

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti