sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kuumaa koulua

Eilen oli koulutunti Okeroisissa, ja minä ratsastin Safulla. Oikeastaan hevosvalinta ei yllättänyt, sillä Safu sattuu olemaan tallin kilteimpiä hevosia ja ainoa Fondin lisäksi, jonka olen viime aikoina saanut rentoutumaan ja hakeutumaan jopa kohti niin kutsuttua muotoa.
        Safu oli ehkä paras, mitä se on koskaan ollut. Ei tarvinnut kuin ottaa ohjat käteen, kun se jo hakeutui muodontapaiseen. Kylmä hiki tietysti kihosi heti kroppaan, kun mietin, että miten ikinä saan tämän hevosen pidettyä tällaisena koko tunnin ajan. Eihän se pysynytkään kuin aika epävakaasti, mutta paremmin kuin koskaan aikaisemmin minun käsissäni.
        Tunnin aluksi verryttelimme ihan normaalisti ravissa. Sen jälkeen jakaannuimme 3-4 ratsukon ryhmissä kahdelle ympyrälle. Ympyröiden eri puolilla oli lyhyen sivun suuntaisesti asetetut puomit, jotka piti ylittää ensin käynnissä, sitten harjoitusravissa ja lopuksi laukassa. Tämä tehtiin kumpaankin suuntaan.
        Eilisen tunnin aikan löysin ne oikeat vatsalihakset, joilla ravia istutaan. Valitettavasti kyseiset lihakset ovat vähän heikossa kunnossa, joten istuminen jäi hiukan vaivalloiseksi ja Safu jäi armottomasti pohkeen taakse. Etenkin, kun suuntaa vaihdettiin. Laukassa Safu oli aivan loistava jälleen - se on useimmiten paljon kivampi ratsastaa laukassa tai ravissa. Tai sitten laukka vain on minulle luonnollisempi askellaji tai vaadin siinä hevoselta vähemmän.
        Osataan me kuitenkin Safun kanssa enemmänkin ponikoululaisilta näyttää. Onneksi Suzanni sattui keskittymään juuri toisen ympyrän tapahtumiin ja välttyi näkemästä episodia nimeltä Safu tipahti raviin. Minä selässä keikkumassa yrittäen ajaa tyyppiä laukkaan. Ei tule mitään. Lopulta puolen kierroksen perästä nousee vastalaukka. Lopulta otin käyntiin jaa nostin uuden laukan (vaikka käynti oli ehdottomasti kielletty askellaji muiden laukatessa) ja jatkoin kuin mitään ei olisi tapahtunut.
        Loppuverkaksi ravattiin kevyessä ravissa ympäri maneesia ja muutaman kerran puomien yli. Kaiken kaikkiaan jäi tosi hyvä fiilis tunnista, sillä alkaa melkein tuntua, että homma alkaa sujua taas vaihteeksi! Alkaa kyllä olla maneesissa jo niin kuuma, että sinne melkein läkähtyy. Huomaa, että kesä on tulossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti