tiistai 10. syyskuuta 2013

Kun kaakkeilu käy kunnolle

Suzannin kunniaksi on sanottava, että hänen estetuntinsa ovat tasokkaita - oikein antoisia. Tänään meillä oli sellainen. Menin taas Lakilla. Vähän meinasi tulla kiire lähtö maneesiin, kun puhkittuani ponille pintelit ynnä muut romppeet päälle, huomasin viime hetkellä onnistuneeni kiepsauttamaan rintaremmi-martsari-yhdistelmän väärin päin.
        No, maneesiin kuitenkin päästiin ja sinne korkeuksiinkin kapuamaan. Alkuverkoissa Laki oli hitaahko ja lautasuora, mitä ei juuri auttanut se, että se luuli maneesin seinien kaatuvan päälleen. Tai ei oikeastaan, mutta vähän piti kyttäyksen yritystä olla. Muutenkin Laki on niin jäyhää tekoa, etten minä meinaa saada sitä kuulolle.
        Alettiin sitten hyppäämään. Ensin mentiin laukassa maapuomien yli ja sitten korkeintaan neljän pikkuesteen rataa: yksi (40cm?) pysty, kaksi normipikkuristikkoa sekä yksi okseriristikko. Kaikki maahankaivettuja. Ensimmäisen kerran minun piti mennä Safun perässä, kun Laki kielsi ensimmäiselle esteelle kerran, mutta sain sitten yrittää itsekin. Ensimmäisellä yrityksellä ei mennyt yli - seuraavaksi raippaa kaulalle ja jo hyppäsi. Ihan viimeisen esteen tosin onnistuin sössimään kummallakin kerralla: ensin Laki kiemurteli ja jäin hypystä jälkeen, toisella kerralla edistin ainakin yhden askeleen verran.
        Loppuverkoissa Laki myötäsi paremmin eteen alas, mutta lähinnä ympyröillä. Minun istunnassani ei ole vielä sellaista tehoa, että saisin jättiläisen rehellisesti asettumaan, mikä näkyy heti menossamme. Vatsalihakset, vatsalihakset - miten paljon niistä saakaan kuulla!
        Tunnin jälkeen Laki jatkoi seuraavalle ja minä keräsin vielä ajankulukseni esteet pois maneesista, kun muut lähtivät viemään hevosia talliin. Ei talleilu ole mitään talleilua ilman ylimääräistä ruumiinharjoitusta. Minäkin olin ennen paljon paremmassa kunnossa, kun hilluskelin tallilla huvin vuoksi ja toimittelin kaikenlaista. Oikeastaan ikävöin sitäkin...
 
Sain muuten alustavien epävirallisten tietojen mukaan ainakin kaikki monivalinnat oikein ruotsin kuuntelussa! Olen tosi iloinen, mutta kuuntelu oli kuuleman mukaan niin helppo, että pisterajat tulevat olemaan mitä luultavimmin todella korkealla. Nyt kaikki riippuu avokysymyksistä, en kestä!

2 kommenttia:

  1. Hevonen, jonka nimi on laki... Onks pykälät kunnossa? Pyydän anteeks huumorintajuani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä yritys... Sen virallinen nimi on niinku Lakijs, en tiiä ties mikä puolalainen tms. Kaakki mikä kaakki. Hieno kaakki joka tapauksessa!

      Poista